
VOTING: “Frequently Asked Questions” 

 

1. What times do the polls open and close on Election Day?  Polls open at 7:00 a.m. and close 

at 7:00 p.m.  Any voter who is standing in line at 7:00 p.m. is still 

eligible to cast a vote. 

2. What kind of identification do I need to bring to the polls?  You will 

be asked to provide a valid picture identification with a signature, 

such as a: Florida driver’s license, Florida identification card, U.S. 

Passport, Military identification, Student identification, etc. If the 

picture identification does not contain a signature, you will be asked 

to provide an additional form of identification with your signature. 

3. Can I still vote if I do not bring identification?  Yes. You should not be turned away. You will be 

allowed to vote a provisional ballot (after the polls close: The Clerk's office receives 

all provisional ballots and determines the registration status for each provisional voter within 

two weeks after the election. If the Clerk's office determines you are registered and eligible to 

vote: your ballot is counted). 

4. What happens if someone challenges my eligibility to vote at the polls? If you are 

challenged on the basis that your legal residential address is not within the precinct, you may 

still vote if your address is within the same county and if the new address places you in the 

same precinct. You will have to fill out an address change update first. If your new address 

places you outside the precinct where you were challenged, the poll worker will direct you to 

the proper precinct. If you have moved in from another county, you will be allowed to vote a 

provisional ballot unless the precinct to which you have moved has an electronic poll book or 

you are an active member of the military. If you do not execute the address change or you 

insist on voting in the precinct that does not correspond with your address, you may vote a 

provisional ballot, but your ballot may not count. If you are challenged on any other grounds of 

your eligibility, you will be 

allowed to vote a provisional ballot. 

5. What else do I have to do to vote a provisional ballot?  You will be provided a written notice of 

your rights as a provisional ballot voter (Section 101.048, F.S.). Up to 2-days after the 

election, you have the right to present further evidence of your eligibility. 



• If you voted a provisional ballot because you did not provide an acceptable photo and 

signature you do not need to provide further evidence of your eligibility for your ballot to 

count. The local canvassing board will compare your signature on the certificate with 

the signature on your voter registration record.  

• If you vote a provisional ballot for others reasons, you may bring in evidence to your 

respective Supervisor of Elections no later than 5:00 p.m. of the second day following 

the election (Section 101.048, F.S.). The local canvassing board will examine your 

provisional ballot, and any other available evidence. The board must count your 

provisional ballot unless the board determines, based on pre-ponderance of the 

evidence, that you are not entitled to vote. 

6. How do I find out if my provisional ballot was counted? You will be given a Notice of Rights, 

which includes instructions on how to find out if your provisional ballot was counted, and if 

not, why.  

7. How do I request and vote an absentee ballot? Visit http://dos.myflorida.com/elections/for-

voters/voting/absentee-voting/ for more information. 

8. How can I find out about my absentee ballot request? You can track your absentee 

ballot request online. Go to your county Supervisor of Elections’ website. 

9. I have requested an absentee ballot, but now I have changed my mind and want to vote at 

the polls. May I? Yes. If you received an absentee ballot, you should return it, whether voted 

or not, to the poll workers on Election Day. Your absentee ballot will be voided and you will be 

allowed to vote a regular ballot. 

10.Does Florida allow for early voting? Yes. Visit: http://dos.myflorida.com/elections/for-voters/

voting/early-voting/. 

11.Can I vote if I am a lawful permanent resident? No. Only U.S. citizens can register or vote in 

Florida. 

12.Can I vote if I have dual citizenship? Yes. As long as you have a U.S. citizenship 

certificate. 

13.If I am a victim of violence, can I vote and still keep my address and other identifying infor-

mation confidential? Yes, but first you must become a registered participant of the Attorney 

General’s Address Confidentiality Program (ACP).  The ACP will give you a certificate/

authorization form and a substitute address through which you can receive mail. To find out 

more details, contact the Division of Crime Victims’ Services at: 850-414-3330.  
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